info-200803@edu.mon.bg 0550 3-28-74

146 години от Освобождението на България

Автор на поканата е Катя Кръстева-Танева.

На 3 март България се подготвя да отбележи 146 години от освобождението си от османското иго. По този повод СУ „Н. Й. Вапцаров“ – Приморско организира множество събития. Празничната програма е предназначена да отдаде почит на историческите събития, които са оставили траен отпечатък върху националната идентичност и културно наследство на страната.

Празничните събития на 3 март в Приморско не само отдават заслужена почит към историческото минало, но и спомагат за възпитанието на уважение и гордост към българската история и култура сред младите поколения.

„Ще я има България, когато виждаме патриотизма в очите на нашите деца! Пореден повод за гордост. В навечерието на Националния ни празник, когато ще отбележим 146 години от Освобождението на България, учениците от СУ”Н.Й.Вапцаров” и техните учители ни представиха урок по родолюбие, показаха ни как чувстват родината и какво е тя за тях.“Ще я има България, когато виждаме патриотизма в очите на нашите деца! Пореден повод за гордост. В навечерието на Националния ни празник, когато ще отбележим 146 години от Освобождението на България, учениците от СУ”Н.Й.Вапцаров” и техните учители ни представиха урок по родолюбие, показаха ни как чувстват родината и какво е тя за тях.
Много гости, жители на града, родители и ученици останаха удивени днес от концерт-спектакъла “Моя България”. Нямам думи, с които да изкажа задоволството си от представянето на учениците ни. Благодаря за неуморния труд и на колегите- професионалисти:
– Миглена Илиева – ст. учител по БЕЛ и сценарист на спектакъла,
– Стефан Стоянов- учител по музика, аранжор и ръководител на ВГ “Ангелски гласчета”,
– Силвия Иванова – ст.учител и ръководител на мажоретния състав,
– Христо Йорданов – ръководител на фанфарния оркестър,
– Цвета Стамова – ст. начален учител, постановчик
– Мария Полименова – ст. начален учител, постановчик
– Радостина Янчева- ст.учител по БЗО, сценично оформление,
– Златина Тодорова – ст.учител по ИИ, декоратор.
Невероятни сте! ❤️
Българщината в града ни ще я има, щом има деца и учители като тези!
С уважение,
Мариана Казларова
Директор“

🇧🇬 С литературно-музикален спектакъл ученици от СУ “Никола Й. Вапцаров” гр. Приморско поставиха началото на тържествата по случай 146-та годишнина от Освобождението на България.

🇧🇬 Да живее България! 🇧🇬

С участието си, нашите ученици показаха, че историята трябва да се помни и да извежда поуки, които да правят съвремието и бъдещето ни по-добри.

Leave a Reply