info-200803@edu.mon.bg 0550 3-28-74

Междуучилищни дейности по НП “Заедно в изкуствата и спорта”

По покана на Френския лицей “Виктор Юго”- гр. София бе осъществен обмен на добри практики между двете училища, на който представихме извънкласните дейности по НП ”Заедно в изкуствата и спорта”. За първи път наши ученици се изявиха на толкова високо ниво и показаха таланта си в сценичното и танцово изкуство.

Учениците от 5.а и 5.б от театралното студио “Одеон”, с ръководител Георги Христов – учител по БЕЛ, представиха мюзикъла “Котаракът в чизми” на Шарл Перо пред своите връстници от Френския лицей. Очароваха ги с репликите и песните си на френски език. Домакините от своя страна ги изненадаха подобаващо.

Благодарим за топлото и сърцато посрещане! Гордеем се с вас, деца!

Библиотеката, където домакините направиха презентация за функционирането на френския лицей.

Нашите таланти от театралното студио “Одеон” по НП “Заедно в изкуствата и спорта” се срещнаха с артисти, режисьори и сценичния екип на Националния Музикален театър в гр. София. Наблюдаваха репетиция на оперетата “Царицата на чардаша”, чието представление предстои. Запознаха се с тънкостите на актьорската професия и се докоснаха до истинската сцена и декорите. Техният ръководител г-н Георги Христов ги срещна с режисьорката на спектакъла – известната Мариана Арсенова, която разказа за тънкостите при създаване на мюзикъл и оперета, и демонстрира пред децата професионалните си умения.

Благодарим на българските творци, че адмирират изграждането на млади таланти в училище и с ентусиазъм работят с тях!

Изкуството възпитава❣️

Малките театрали от “Одеон” записаха в професионално звукозаписно студио в гр. Пловдив мюзикъла “Котаракът в чизми”. Това стана възможно благодарение на инициативата на Георги Христов – ръководител и учител по БЕЛ, както и спонсорството на Златко Джунгаров – собственик на звукозаписното студио. Децата се срещнаха и с две изключителни дами от гр. Пловдив – пианистката и диригент Надя Табакова, която създаде аранжимента на музиката на мюзикъла, както и синбека, при това безвъзмездно. Идеята за сценария и композитор на музиката бе г-жа Жела Николова, също участвала безвъзмездно.

„Благодаря на тези хора с големи ❤️, които повярваха в таланта на нашите ученици и се раздадоха докрай за осъществяване на иновативната ни практика! Благодаря на колегите Златина Тодорова – декори и сценични костюми, и Красимира Добрева – грим, които подкрепяха децата и бяха неотлъчно до тях. Благодаря на родителите, че довериха децата си и повярваха в нас, в името на нещо творчески иновативно.
Но най-вече благодаря на нашите актриси от 5. клас: Виктория Сали, Дариа Кондова, Калия Рая Петкова, Мишел Добрева, Златомира Франгулева, Елица Панайотова, Виктория Атанасова и на техния ръководител Георги Христов, които ни потопиха в магията на сценичното изкуство.
Гордея се с вас, деца❣️“ – написа в профила си във ФБ г-жа Мариана Казларова, директор на
СУ „Н. Й. Вапцаров“ – Приморско.

“Никога не бива да забравяме, че театралната сцена служи за всенародно училище.”
Карло Гоци

Leave a Reply