info-200803@edu.mon.bg 0550 3-28-74

Млад огнеборец

23-ото областно състезание на младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец“ се проведе на бургаския стадион „Лазур“ на 16.05.2024 г. Организатор е Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”. Победителят ще представлява областта на републиканските състезания от 30 май до 3 юни в к.к. Албена.

Децата от отбора на Приморско се явяват на състезанието „Млад огнеборец“ за втора година и заявиха, че нищо не ги затруднява.

В тези формирования ученици, на възраст от 10 до 16 години получават теоретична и практическа подготовка по пожарна безопасност, провеждат тренировъчна и състезателна дейност.

Младежките противопожарни отряди са свързани с обучението на деца и превантивна дейност, каза началникът на бургаската пожарна старши комисар Николай Николаев. Той уточни, че през последните години се наблюдава голям интерес към инициативата на пожарната служба:

„Целта е да обучим повече деца в учебните заведения за повишаване на тяхната противопожарна култура с пожарогасители, кофпомпи, как се реагира в случаи, когато станат свидетели на възникнало събитие.“

За повече информация вижте:

ТУК

Leave a Reply