info-200803@edu.mon.bg 0550 3-28-74

ПАТРОНЕН ПРАЗНИК НА УЧИЛИЩЕТО

Днес честваме 114 години от рождението на знаменития български поет Никола Йонков Вапцаров.

В чест на поета, учениците и преподавателите от СУ “Никола Й. Вапцаров” гр. Приморско организираха истински празник на изкуствата в салона на Народно читалище “Самообразование 1919 г.” в гр. Приморско. Талантливите ученици бяха подготвили богата празнична програма, включваща танци, спортни изяви и театрална постановка, в която взеха участие самодейни състави и спортни клубове.

„114 години безсмъртие! Различният талант на Никола Вапцаров не можа да бъде победен от оръжие и бронебойни патрони за него не бяха открити. В малка книжка той искрено написа истината за човешкия живот, за любовта към родината, за по-доброто бъдеще.

Ние сме бъдещите хора, за които мечтаеше и пишеше Вапцаров. С тържеството, което представихме днес, доказахме, че сме останали верни на неговата вяра.

Честит патронен празник, пенсионирани и настоящи колеги, бивши и настоящи ученици, родители, преживели съкровени моменти в родното училище. ❤️

Огромни адмирации и поклон на организатора, сценарист и режисьор на днешния тържествен спектакъл Миглена Илиева – учител по БЕЛ, която за пореден път показа професионализма си, макар и зад сцената. Благодаря на Стефан Стоянов – учител по Музика и ръководител на вокална група “Ангелски гласчета” за музикалното оформление и прекрасното изпълнение на децата, благодаря на Катя Танева за дизайнерското изпълнение на поканите и плаката за събитието, благодаря на Силвия Иванова – начален учител и ръководител на мажоретния състав към училището, на методическото обединение на началните учители и на колегите Цвета Зарева, Пенка Шигурова и Зорница Симеонова за прекрасната драматизация, която ни представиха, на Златина Тодорова – учител по Природни науки и Изобразително изкуство, на Радостина Янчева – учител по Природни науки за изложбите, подготовката и сценичното оформление, но също така благодаря и на вас, мили деца, които се включихте с трепет и желание в спектакъла. Без вашето присъствие и артистичност магията нямаше да е същата.

Ценя труда на всеки от вас и уважавам ентусиазма, с който се захващате с всяка следваща задача. Радвам се, че имам честта да ръководя точно този екип, с точно тези ученици!❤️💐👏🏻

Честит празник❣️
Мариана Казларова
Директор

Ива Кръстева, 6.а клас

Катрин Дудева, 6.б клас

Ивон Овчарова, 3.б клас

Денка Ставракева, 11.а клас

Варвара Нестеренко, 7.а клас

Дарин Иванов, 2.а клас

Габриел Бодуров, 9.а клас

Стефан Танев, 5.б клас

Борислав Кузмов, 7.а клас

Ирина Павлова, 4.б клас

Викторив Георгиева, 2.б клас

Мартин Качанов, 5.б клас

Деа Василева, 4.а клас

Иван Петров, 5.а клас

Янис Ралев, 5.а клас

Кметът на община Приморско Иван Гайков поздрави учениците и учителите за отличната организация, и увери ръководството на училището, че ще подкрепя активно всички творчески и образователни инициативи – както на младите хора в общината, така и на техните преподаватели и ръководители.

„Адмирации за невероятната програма и отличните арт превъплъщения на всички. Привилегия за всички нас, присъстващите, е да се насладим на вашето майсторство и талант. Донесохте ни много празнично настроение и красиви емоции!“ , с тези думи кметът се обърна към всички участници и организатори на събитието.

На събитието присъстваха общински съветници от ОбС- Приморско, кметове на населените места в общината и родители.

Администратор: Катя Кръстева-Танева

Leave a Reply