info-200803@edu.mon.bg 0550 3-28-74

Среща с инспектор Петьо Петков, сектор „Наркотици“, СДВР – София

Днес, Инспекторът от СДВР, отдел “Наркотици”, Петьо Петков изнесе пред учениците от 8., 9., 10. и 11. клас лекция на тема „Улични наркотици”. Община Приморско, съвместно със СУ “Н. Й. Вапцаров” провежда кампания по превенция срещу използването на наркотични вещества сред подрастващите. Петьо Петков запозна учениците с вредата, която нанасят те върху човешкия организъм. По интересен и достъпен начин беше предоставена подробна информация за най-новите наркотични вещества, като амфетамини, метаамфетамини, различни видове екстази, и други. С видео материали инспектор Петков демонстрира последиците от употребата на наркотиците и тяхното въздействие върху човешката физика и психика, както и последиците върху социалния живот и бъдещето на младите хора. Беше засегната темата за употребата на енергийни напитки, наргилета, анаболи, стероиди и негативните последици от тях.

Инспектор Петков запозна подрастващите подробно кои са стадиите при наркоманите и как се разпознават, а също така и къде може да се потърси адекватна помощ при нужда. Редовната употреба на повечето наркотици води до трайни последици за здравето. Те въздействат директно върху мозъка и могат да доведат до психическа зависимост, депресия, параноя, агресивно поведение, затруднения с концентрацията, паметта, способността за преценка и взимане на решения, отключване на психични заболявания.

Среща с Петьо Петков пожелаха и педагогическите специалисти, за които важен момент в работата е умението да разпознават ситуации и да предприемат адекватни действия при необходимост.

Интервю с инспектор Петьо Петков

Администратор: Катя Кръстева-Танева

Leave a Reply