info-200803@edu.mon.bg 0550 3-28-74

Танцов спектакъл „Цветята на малката Ида“

Залата на Читалище „Самообразование 1919“ град Приморско бе препълнена от присъствието на граждани, гости и родители дошли да наблюдават премиерата на танцов спектакъл „Цветята на малката Ида“ по приказките на Х. К. Андерсен. В него участваха 95 деца на различна възраст от 4 г. до 16 г. от СК „СЪНШАЙНС“ с хореограф Ива Петрова. Присъстващите в залата с огромно вълнение и интерес наблюдаваха изпълненията на децата в различни танцови стилове. Те представиха класически балет, модерно латино и хип-хоп.
Приказките: „Грозното пате“, „Палечка“ , „Малката кибритопродавачка“ , „Храбрият оловен войник „, „Снежната царица“, „Малката русалка “ и „Дивите лебеди „, оживяха на сцената.
Проектът е реализиран с финансовата подкрепа на НФ „Култура“, по „Програма за възстановяване и развитие на организации в областта на любителското творчество“.

„От името на учителския колектив и лично от свое име, изказвам адмирации на госпожа Ива Петрова, която сътвори едно приказно чудо – спектакълът “Цветята на малката Ида”, който зарадва малки и големи тази вечер в залата на читалище “Самообразование” – гр. Приморско. Учениците от СУ “Н. Й. Вапцаров”-гр. Приморско и СУ “Н. Й. Вапцаров”- гр. Царево представиха завиден талант и умения в танцовото изкуство.

Благодарим ви деца и ръководители, и нека ентусиазмът ви към изкуството не стихва!
Нека съвместните инициативи на Община Приморско и Община Царево да продължат да поддържат приятелския дух и в бъдеще! ❤️

С уважение,
Мариана Казларова
Директор

Автор: Катя Кръстева-Танева

Leave a Reply