info-200803@edu.mon.bg 0550 3-28-74

НП „Иновации в действие“

НП „ИНОВАЦИИ В ДЕЙСТВИЕ“ към дейност „МОБИЛНОСТ ЗА ПОПУЛЯРИЗИРАНЕ И МУЛТИПЛИЦИРАНЕ НА ДОБРИ ИНОВАЦИИ МЕЖДУ УЧИЛИЩА“.
Наши партньори по програмата за 2022/2023 учебна год. са СУ “Кирил и Методий” – Созопол,
СУ “Н. Й. Вапцаров” – Царево и СУ “Васил Левски” – Малко Търново.

На 5.04.2023г на сцената на НЧ“Георги Кондолов1914“ учениците от 3.а клас, с класен ръководител Галя Димова и учениците от 11.а клас, с преподавател по български език и литература Донка Прокопова представиха Иновативния урок „ Странджа – писана с въглен и слово“. Урокът е част от НП „Иновации в действие. Тема на иновацията: „Новатири в клас – изследваме, изобретяваме, учим“. Тема на мобилността: “Ехо от миналото. Ловци на спомени“. Целта на проекта е да се обменят идеи и добри практики в областта на иновациите.

 На 06.04.2023 г. в СУ „Н. Й. Вапцаров“ – гр. Царево се проведе открит практически урок на тема: „Експлозия от вкусове за всички сетива”. Участници бяха ученици от 9.в и 10.б клас (професия „Сервитьор-барман”), които демонстрираха своите знания и практически умения по „Сервиране”, „Барманство” и „Кулинарни техники и технологии”. Бъдещите ресторантьори запознаха гостите с правилата за зареждане и декориране на маса в търговската зала, основните принадлежности на бармана, видовете чаши в ресторантьорството и тяхното приложение.

На 27.04.2023 г. всички заедно взехме участие в иновативен урок с ученици от 7.б клас по иновация „Математика за мен за теб, за всички“, с ръководител г-жа Биляна Желева на тема: „История на математиката е имена и открития“

На 28.04.2023 г. в Замъка „Влюбен във вятъра“ в с. Равадиново, с иновация Езиков туризъм на тема: „English Language Day – Shakespeare – The Immortal Poet of Nature“ /„Ден на английския език – Шекспир – безсмъртният поет на природата“/.

 Урокът се проведе в изпълнение на мобилността по Национална програма „Иновации в действие”.

Целта на проекта е да се обменят идеи и добри практики в областта на иновациите с училищата от гр. Малко Търново, гр. Созопол, гр. Приморско.

Администратор: Катя Танева

Leave a Reply