info-200803@edu.mon.bg 0550 3-28-74

Световен ден на водата

На 22 март отбелязваме Световния ден на водата. Денят поставя акцент върху стойността на водата и какво означава тя за хората. Тази година призивът на Световния ден на водата е:
БЪДЕТЕ ПРОМЯНАТА, КОЯТО ИСКАТЕ ДА ВИДИТЕ В СВЕТА. Идеята се основава на индианската легенда за колибрито, което показвало как се реагира на кризисна ситуация – каквато светът преживява в наши дни във водоснабдяването и санитарията.

1.б клас и г-жа Цвета Зарева

Учениците от 1 клас се запознаха с пътя на дъждовната капка. Знаят колко е важна и нужна водата в нашия живот. Учат се да опазват и пестят водата, за да живеем всички в хармония с майката Природа.

На 21.03. в час по География и икономика, учениците от пети клас бяха запознати с презентация, посветена на Деня на водата. Г-жа Христина Налбантова сподели: „Коментирахме необходимостта да си напомняме, че водата не идва от мивката у дома, а от много по-далечно място, скрито под земята. Дадохме примери как при ежедневната си хигиена можем да пестим от това богатство. Научиха, че са част от малкото щастливци на планетата, които живеят в добри хигиенно-битови условия, в сравнение с болшинството себеподобни на планетата.“

Учениците на г-жа Катя Танева търсиха любопитни факти за водата и споделяха идеи за опазването на синьото богатство.

‘В една капка вода са открити всички тайни на всички океани.’ – Кахлил Гибран

Автор: Катя Кръстева-Танева

Leave a Reply