info-200803@edu.mon.bg 0550 3-28-74

НЕ НА ТОРМОЗА В УЧИЛИЩЕ, НО НЕ ЗА ДЕН

Казват, че бялото е цветът на мира и духовността, розовото пък било цветът на щастието, но за да има щастие трябва да има толерантност, съпричастност, емпатия и приемане. Водени от желанието си да развием тези качества в нашите възпитаници, всяка година последната сряда на месец февруари, ние от СУ „Н. Й. Вапцаров„ – гр. Приморско отбелязваме световният ден за борба с тормоза в училище известен още като „Ден на розовата фланелка“.

Тази година отбелязването на деня при нас беше съпроводено с тематични рисунки от най-малките. В среден курс на обучение учениците изработиха постери. Часовете на класа бяха посветени на борбата с агресията и изграждане на партньорство и приятелство.

По този повод г-ца Панайотка Михова и учениците от 10 клас, участници в сформирания клуб на младите доброволци от БЧК представиха презентации свързани с агресията в училището пред децата от 2-те и 5-те класове. На всички бяха раздадени розови балони и специално изработени розови тениски с различни пожелания. Подариха им табла, на които да запишат своите думи на доброто.

„Никой не се излекува, като рани друг.“– Свети Амвросий

Автор на статията: Катя Танева

Leave a Reply