info-200803@edu.mon.bg 0550 3-28-74

ДИГИТАЛНА РАНИЦА

Скъпи учители, родители и ученици,

В рамките на проект „Образование за утрешния ден“ бе създадена първата безплатна национална единна електронна платформа за образователни услуги и съдържание, наречена „Дигитална раница“. Месец февруари бе отреден да запознае определен брой учители от цялата страна с проекта и неговото приложение на практика. След няколко обучителни срещи, идва и нашият ред да ви информираме за тази така лесна и интуитивна платформа, до която имат достъп, както всички учители, така и ученици и родители, които са част от образователната система.

Чрез „Дигиталната раница“, всеки има достъп до своето учебно разписание, което се генерира от електронния дневник на училището. Освен това е предоставен бърз и лесен достъп до виртуалните класни стаи (на Microsoft Teams) и лесно могат да се създават, проверяват и следят домашни, оценки и присъствия – всичко на едно място.

Тъй като фокусът на проекта е върху индивидуалното отношение от учител към ученик, платформата предоставя богат набор от дигитално образователно съдържание и ресурси, които да превърнат обикновените учебни часове в интерактивна среда за учениците, чрез използването на 3D сцени, инструменти и игри, илюстративни характеристики и др.

Учители и ученици могат да влязат в платформата съответно, чрез своите учителски и ученически акаунти от МОН. Достъпът за родители е, чрез акаунтите им в НЕИСПУО и индивидуално генериран код, който може да бъде лично предоставен от класен ръководител. Така всички вие можете да следите обучителния процес и възложените задания по много по-интересен и най-вече лесен начин.

Можете да разгледате „Дигиталната раница“ като влезете в сайта на https://edu.mon.bg/ и да започнете вашата разходка в платформата. В следващите няколко месеца ще направим обучителни срещи сред педагогическия колектив, за да информираме по-подробно с използването на тази онлайн среда, визуализирането на интерактивни уроци, както и създаването на ново електронно съдържание.

Михаела Георгиева

Учител по английски език

Информация тук: https://www.24chasa.bg/bulgaria/article/11313170

Платформа: https://edu.mon.bg/

Как да работите с модула „дигитална раница“ от единната платформа на МОН? https://bnt.bg/news/kak-da-rabotite-s-modula-digitalna-ranica-ot-edinnata-platforma-na-mon-310905news.html

Администратор: Катя Танева
Учител по ИТ и КМИТ

Leave a Reply