info-200803@edu.mon.bg 0550 3-28-74

ЧАРЛЗ ДИКЕНС „КОЛЕДНА ПЕСЕН“ – ПРИКАЗКА ЗА ПРИЗРАЦИ И ОЩЕ НЕЩО …

В навечерието на Коледа се състоя предпремиерата (22.12.2022 г.) и премиерата (23.12.2022 г.) на театралната постановка по Чарлз Дикенс “Коледна песен”, с актьорски състав на театралното ателие “Одеон” към
СУ “Н. Й. Вапцаров” – гр. Приморско. Нашите ученици показаха блестящи артистични умения под зоркото ръководство на ръководителят на групата по интереси – г-н Георги Христов – учител по БЕЛ в училището.

„Макар и с двестагодишна история, постановката е актуална и днес. Малки и големи разбраха какви трябва да бъдем по Коледа (и не само) – доброта и щедрост да окриля сърцата ни!

От името на целия учителски колектив Благодаря на участниците и техния ръководител за старанието и ентусиазма, с който работят. Стоплихте душите ни.

Успех, млади театрали!

Светли празнични дни!“

Мариана Казларова
Директор

„Коледна песен“ е може би най- известната коледна история. Неподвластна на времето емблематичната класика на Дикенс радва малки и големи, повече от 170 години. Дори и да не сте чели повестта, то със сигурност сте гледали поне една от десетките филмови екранизации на книгата. Или сте виждали препратки към нея в най- различни варианти – книги, филми, постановки и т.н. История, която ни учи и показва, че трябва да се радваме на онова, което имаме, че трябва да помагаме и на онези, които си нямат нищо. Никога не е късно да се променим и да започнем да гледаме на света около нас, като едно по-добро място, стига всеки от нас да допринесе с частица доброта. Татралите на г-н Георги Христов ни потопиха в това великолепно произведение на Чарлз Дикенс и ни завладяха със своя професионализъм! БлагоДарим!

 „…и за него винаги казваха, че ако изобщо някой знае да чества Коледа както подобава, това е именно той. Дано това може с право да се каже за нас, за всички нас! И така, както забеляза Мъничкия Тим, нека Господ благослови всички ни!”
Чарлз Дикенс, „Коледна песен”

Автор на статията: Катя Кръстева-Танева

Leave a Reply