info-200803@edu.mon.bg 0550 3-28-74

ВАПЦАРОВИ ДНИ – ПРОЕКТИ ПО АНГЛИЙСКИ И НЕМСКИ ЕЗИК

5.а и 5.б класове
Във връзка с празничната програма за Вапцаровите дни в петите класове г-жа Михаела Георгиева проведе викторина по английски език, която не само провери знанията на учениците за Никола Вапцаров, но и включи много интересни за децата поучителни и нови факти.

5.а клас
5.б клас

8.а клас
По повод патрона на училището посветен на Никола Вапцаров, 8.а клас работиха усилено в продължение на няколко поредни дни, за да отправят „Открито писмо до Никола Вапцаров“ и други видни борещи се за родната свобода герои. Класът заедно с г-жа Михаела Георгиева отличиха най-добре справилите се като отредиха следните места:
1. място – Даная Илиева
2. място – Александра Дамянова
3. място – Габриел Бодуров

Учениците бяха наградени от г-жа Мариана Казларова с грамота и подарък за усърдната работа и отличното представяне.

Браво на учениците и тяхната учителка!
Честито на класираните на призови места!

Ученици от шести клас с преподавател г-ца Елеонора Попова изработиха, представиха и се надпреварваха помежду си в състезанието “Най-добър проект на английски език за Никола Йонков Вапцаров”. Проектите бяха разнообразни във вид на плакати, презентации и викторина.
Най-добрите получиха грамоти и награди за първо, второ и трето място.

Учениците от 11 и 12 клас с преподавател г-жа Сребрина Димитрова също взеха участие в отбелязване патронния празник на нашето училище. Те представиха на немски език биографията на Вапцаров и направиха презентации за неговото творчество. Отличилите се ученици бяха наградени с похвална грамота. Това са: Иван Янакиев Янакиев, Денислава Димова Димова и Йордан Иванов Михалев от 11.а клас.

Автор на статията и колажите: Катя Кръстева-Танева

Leave a Reply