info-200803@edu.mon.bg 0550 3-28-74

ПРАЗНИК НА БУКВИТЕ за учебната 2021/2022г.

Пролетта носи най-красивите празници. За първокласниците всяка пролет има и един специален, пръв и единствен – Празникът на буквите. Това вълнуващо Тържество се помни цял живот, защото децата осъзнават, че са направили най-трудната стъпка в живота – научили са да четат и пишат буквите от българската азбука.
На 26.05.2022 г. в Читалището с бляскаво и мило тържество първокласниците от нашето училище, с класни ръководители г-жа Зорница Симеонова и г-жа Живка Жекова, гордо заявиха:
„Ние вече сме грамотни!“
Кметът на Община Приморско д-р Димитър Германов и зам. кмета г-н Петко Гечев също присъстваха на големия празник и зарадваха децата с шоколади, а учителките уважиха с красиви букети.
„Любознателност и трудолюбие Ви желая, мили деца! Насладете се на едно прекрасно лято с много игри!“ им пожела д-р Д. Германов.
Г-жа Мариана Казларова, директор на СУ „Н.Й.Вапцаров“- Приморско поздрави малките ученици за успешното изучаване на азбуката, пожела им много да са здрави, да пишат и да четат упорито и им поднесе грамоти по повод празника. Отличниците получиха специална грамота и книжка подарък. На учителките класни ръководители на 1.а клас, 1.б клас и 1 ГЦОУД, директорката г-жа Казларова ги награди с грамота за положените усилия и проявеният професионализъм, както и с букет цветя.
На тържеството, посветено на раздялата с буквара и посрещането на читанката, присъстваха родители, приятели и гости. Малчуганите с много настроение, желание и емоции демонстрираха пред присъстващите наученото за буквите и уменията си за рецитиране, драматизация, пеене и танцуване. Празникът бе озарен от весело настроение, приятни изненади и незабравими моменти! Всяко изпълнение бе посрещнато с аплодисменти и щастливи усмивки от всички – учители, родители и гости на тържеството.

“Празникът на грамотността” заслужено завърши с тематична торта, с пожелание за повече моменти на гордост за всички.

Мили първокласници, помнете, че БУКВИТЕ НОСЯТ СВЕТЛИНА!
Попътен вятър в необятния океан на знанието!

Автор на статията: Катя Кръстева-Танева

Leave a Reply