info-200803@edu.mon.bg 0550 3-28-74

Последен „учебен час“ за Випуск 2022

Днес 12.05.2022 г. е денят, в който изпращаме нашите абитуриенти.
По традиция тържествена церемония откриваме с последния училищен звънец, с който приветстваме випускниците да предадат знамето на училището на своите наследници.

Усмихнати, интелигентни, одухотворени, зрелостниците превърнаха деня в цветен празник.
Официалните гости на тържеството.

Малките ученици гледаха в захлас и бяха много впечатлени….

Емоционално приветствено слово поднесе директора на училището г-жа Мариана Казларова по случай последния учебен ден на 12-ти клас. „От сърце Ви желая здраве и успех във всички ваши начинания, които Ви предстоят! Бъдете достойни и честни граждани на света, бъдете креативни, търсещи и прекрасни професионалисти“, са част от думите й.

От името на всички завършващи прощални думи произнесе Паоло Христиан Стоянов Петков
от 12 и клас. В обръщението си към Ръководството, учители и съвипускници той отбеляза, че за всичките години в СУ „Н. Й. Вапцаров“ Випуск 2022 г. е преминал през трудния път на помъдряването, а примерът на учителите ще ги води напред, защото никой не може да изтрие хубавите спомени и хилядите приятни емоции.

На „Добър час!“ и от кмета на община Приморско д-р Димитър Германов, който пожела на завършващите много бъдещи успехи, да следват мечтите си и заяви, че ще се радва да ги види, като едни от завърналите се специалисти в общината.

В небето полетяха балони – символ на пожелания за „Попътен вятър“ и „На добър час“ за Випуск 2022 на СУ „Н.Й.Вапцаров“ – Приморско.
Предаването на Символичният Ключ от 12.клас на 11.клас

Музикален поздрав към абитуриентите отправиха Вокална група „Морски звездички“ с ръководител г-жа Райна Стоянова. Чаровната Диана Влахова изпя песента „Заял бе Тодор“, а прекрасните момичета от СК „Съншайнс“ с ръководител Ива Петрова разтанцуваха всички със своята ча-ча.

Имаше и трогателна изненада за класната г-жа Ваня Стоянова….
Мариела Георгиева от 12.клас изпя „Учителко, целувам ти ръка“ и с изпълнението си разплака

присъстващите.

Учениците почетоха всеки един от преподавателите си с кратко описание и поднесоха в знак на уважение цветя.

Директора на СУ „Никола Й. Вапцаров“ г-жа Казларова и преподавателите не скриха вълнението и емоциите си от постиженията на учениците, за което ги наградиха. Това е най-многобройната паралелка от абитуриенти от десетилетие назад, с най-голям принос за издигане авторитета на училището. От 28 ученика, 9 бяха наградени за отличен успех.
* Паоло Христиан Стоянов Петков – за завършване с пълно отличие I и II гимназиален етап;
* Илия Кирчев Манолчев – за отличен успех от I и II гимназиален етап и активно участие в училищни мероприятия и училищното самоуправление;
* Мариела Георгиева Георгиева – за отличен успех от I и II гимназиален етап и активно участие в училищни празници, извънучилищни мероприятия, издигане престижа и авторитета на училището ни;
* Александър Анатолиев Петков – за отличен успех от I и II гимназиален етап;
* Мануела Иванова Желязкова – за отличен успех от I и II гимназиален етап;
* Рая – Стефани Георгиева Ралева – за отличен успех от I и II гимназиален етап;
* Станимир Киров Киров – за постигнати високи спортни успехи на национални и международни състезания, за издигане престижа на авторитета на училището ни;
* Иван Бисеров Иванов – за показан отличен успех през II гимназиален етап на обучението;
* Стилиян Илиев Лапчев – за показан отличен успех през II гимназиален етап на обучението;
* Никола Руменов Дечков – за показан отличен успех през II гимназиален етап на обучението.

Вълнуващото изпращане продължи с поставяне на пожелания върху символични „бели дъски“….

След тържествената церемония абитуриентите извиха красиво право хоро, водено от г-жа Казларова. включиха се всички присъстващи – ученици, учители, родители….

Автор на статията и фотограф на събитието: Катя Кръстева-Танева

Leave a Reply