info-200803@edu.mon.bg 0550 3-28-74

Дари капачка, спаси живот!

Дари капачка, спаси живот!

Какво правите с пластмасовите капачки от бутилки? Най-вероятно, както повечето хора, ги хвърляте в боклука. Всъщност, ако ги събирате, може да помогнете на болни деца.
Малко хора знаят, че всяко 3-то дете в България, което е било в кувьоз, получава увреждане на очите. Особено когато наличната техника е остаряла и амортизирана. А е толкова лесно да предотвратим това! Всичко, което е нужно, е просто да прибираме и събираме капачките от бутилките и контейнерите, които използваме.
Едно добро, което не струва нищо, но носи страхотен положителен заряд! Можем да го направим заедно!
СУ ”Н. Й. Вапцаров”- гр.Приморско за четвърта поредна година продължава инициативата “Дари капачка, спаси живот! ”. Ученици, родители и учители се включиха активно и събрахме голямо количество пластмасови капачки. Първенец за цялото училище е Стефан Кирчев Танев от 3.б клас.

В края на месец октомври предадохме събраните капачки в УМБАЛ гр.Бургас- координатор на проекта.

2.а клас и г-жа Силвия Иванова

3.б клас и г-жа Галина Михалева

4.а клас и г-жа Мария Полименова

Йоана Георгиева 1.а клас

Включиха се и бъдещите първокласници ????

6.а клас и г-жа Христина Налбантова

„За най-активните ученици ще има поощрителни награди и изненади. Благодаря на всички, които участваха!“ написа в профила си във ФБ г-жа Мариана Казларова, Директор на училището. За мен „Дари капачка, спаси живот“ е пример какво означава да правиш нещата. И да увлечеш все повече хора да действат.

ЗАЕДНО МОЖЕМ!

Автор на статията и дизайна на грамотите: Катя Танева

Leave a Reply