info-200803@edu.mon.bg 0550 3-28-74

7-ми декември – Патронен празник на училището

Днес отбелязваме Патронния празник на нашето училище, рождения ден големия поет и патриот Никола Йонков Вапцаров. Всяка година на този ден, организираме тържество. Тази година за съжаление няма да има такова.
Във връзка с празника учениците участваха в различни мероприятия: изразително четене, рисуване, изработване на презентации свързани с творчеството на Никола Вапцаров.
Обръщение на г-жа Мариана Казларова, Директор на СУ „Н.Й.Вапцаров“ – Приморско
В навечерието на 111-ата годишнина от рождението на поета Никола Вапцаров, патрон на нашето училище, искам да поздравя всички бивши и настоящи учители, бивши и настоящи ученици, както и всички родители.
Това, което ни завеща Вапцаров с поезията си, е да бъдем оптимисти, да се трудим, да бъдем неуморни и да вярваме, че нещата зависят от нас. Тези думи звучат точно на мястото си, особено сега- във време на пандемия, във време на изпитание на ценностите.
Пожелавам на нашите ученици достойно да следват заветите на Вапцаров! Да съхраняват добрите традиции, да усвояват и прилагат новото, за да издигат качеството на българското образование. Не забравяйте, мили деца училището, дало тласък на вашия полет!
Уважаеми колеги, изразявам личната си благодарност за професионализма, любовта и грижите, с които дарявате многобройните ни възпитаници! Благодаря за усърдието, с което работите в една по-различна среда, давайки пример на другите!
Скъпи родители, Вие сте нашият компас за правилния път, по който сме поели. По него трябва да вървим ръка за ръка. Благодаря за търпението, постоянството и подкрепата!
Отбелязването годишнината на Вапцаров ще се осъществи виртуално, в сайта на училището.
Бъдете здрави и жизнени! Честит празник!
С уважение,
Мариана Казларова
Директор
????????❤️

Презентация на Елинор Динкова, 7.а под ръководството на г-жа Р. Бъчварова
Н.Й.Вапцаров
Пламена Урумова

Петя Димова

Мария Благоева
Денислав Георгиев
Мария Златанова
Стиляна Добрева

С проекти по темата се включиха и учениците от 2.б клас, с класен ръководител Галина Михалева.

Стефан Танев, 2.б клас

Мишел Добрева, 2.б клас
Александър Янчев, 2.б клас

Златомира Франгулева, 2.б клас

Кристиян Георгиев, 1.б клас

Ч Е С Т И Т   П Р А З Н И К  и нека Вапцаровата вяра не ни напуска!

Автор на статията: Катя Танева