info-200803@edu.mon.bg 0550 3-28-74

Протокол от благотворителна инициатива за семейството на Дончо Стоянов, ученик от СУ. „Никола Й. Вапцаров“

Скъпи колеги, родители и жители на Община Приморско,

Изминаха 11 дни от предприетата от нас инициатива да помогнем на семейството на Дончо Стоянов, ученик от 1б клас в нашето училище, чиято къща пострада при пожар в с.Ясна поляна. Редно е в светли дни като тези да направим равносметка на стореното дотук и да дадем отчет за събраните финансови средства до момента.
Разбира се без всички Вас това добро дело нямаше да бъде факт. Затова от името на учителската общност в гр.Приморско благодаря на всички хора с добри сърца, които се отзоваха и дариха от спестяванията си в тези тежки дни на изпитания за обществото ни. ????

Дончо получи всичко необходимо, за да продължи да се обучава както досега и да има прилични условия за живот. Той отново учи с желание и е активен в дистанционния образователен процес в електронна среда. Виждам отново усмивката на лицето му и това ме прави щастлива.☀️

Събраните средства от поставените кутии в Приморско и Китен се равняват на 1002,55лв., а по банковата сметка на майката са преведени до момента 2065лв. Общата сума на дарението към днешна дата възлиза на 3067, 55лв.
Отзоваха се и много хора с материали, храна и консумативи,свързани с бъдещ ремонт на къщата, но те бяха насочвани към кмета на с.Ясна поляна, за координация и организация.
????????????????????????
Благодаря на Кметство с.Ясна поляна и лично на кмета Георги Полихронов, който координира процеса по възстановяване на опожарената къща. Също така следи за по-голяма прозрачност и целесъобразност при разходване на събраните средства. По волята на дарителите, същите бяха предоставени за съхранение в Кметството и ще бъдат разходвани по начин, определен от комисия, включваща служители и жители на с.Ясна поляна.

Тегленето на суми от банковата сметка ще се извършва съвместно с кмета на с.Ясна поляна, който е упълномощен от титуляра – Невена Стефанова да се разпорежда с разходването на постъпилите средства.Така ще има яснота затова как се харчи всеки дарен лев.????

Познавам колегите си от СУ “Н.Й.Вапцаров”- гр. Приморско и знам, че няма да спрем дотук, защото доброто е заразно. Приятно съм впечатлена от много жители на населените места на Община Приморско, които ме спираха по улицата с желание за помощ, в името на каузата. Много хора от цялата страна пожелаха да се включат, кой с каквото може. Знам, че докато има такива хора, ще я има България!☀️????????

В навечерието на най-светлия християнски празник- Великден искам да пожелая на всички Ви здраве и път, по който да вървим, защото има светлина….а именно светлината в душите ни, ни прави хора❣️

С уважение и респект,
Мариана Казларова