info-200803@edu.mon.bg 0550 3-28-74

Коледно тържество на ПИГ 1-4 клас на СУ. „Никола Й. Вапцаров“

Днес със съдействието на Община Приморско и Исторически музей-гр. Приморско се проведе коледно тържество на полуинтернатните групи от първи до четвърти клас.

Мероприятието протече при засилен интерес в присъствието на гости от Община Приморско – г-жа Люба Желева /председател на училищното настоятелство/, арх. Петър Гечев /ВРИД кмет – гр. Приморско/ и г-жа Калиопа Трендафилова /Директор на Дирекция „Култура“ – гр. Приморско/.

Преподавателите в ПИГ по класове – г-жа Тонислава Стойкова (1 кл.), г-жа София Вълчева (2 кл.), г-жа Ваня Желева (3 кл.) и г-жа Живка Жекова (4 кл.) заедно с децата, посещаващи занималня подготвиха чудесна концертна програма.

Първите класове изпълниха коледна песен и танц по двойки, учениците от втори и трети клас се представиха с рецитал „Снежен човек“, гатанки и драматизация на приказка, а четвърти клас изненадаха гостите с чудесно изпълнение на хореография „Танц на снежинките“, като също представиха свой рецитал.

Публиката ги аплодира ентусиазирано и началните ученици получиха чудесни лакомства и напитки като коледен подарък от служителите на Общината, поздравителни картички от музея, както и почерпка, организирана от техните майки.

Изказваме голяма благодарност към преподавателите, прекрасните ни и талантливи деца и техните родители и не на последно място към Директора на Исторически музей – гр. Приморско – г-н Даниел Пантов и неговите служители за това, че винаги са така сърдечни и любезни домакини на нашето училище.

Автор на статията: Елица Райчева