„Дари капачка-спаси живот“ – Голямото сърце на гр. Бургас в помощ на недоносените бебета

Ученици от СУ. „Никола Й. Вапцаров“ – гр. Приморско посетиха отново УМБАЛ – гр. Бургас.  Ръководството на училището избра  най-изявените дарители да посетят болницата и по-специално отделението по неонатология, където най-активните участници в кампанията „Голямото сърце“ с любопитство и гордост имаха възможност да разгледат закупения кувьоз.

Благодарим от сърце на УМБАЛ – град Бургас за сърдечните думи и пожелания към нашите възпитаници и за запомнящата се среща!

„Голямото сърце“ е мото на една благородна кауза, обединяваща хората в рециклирането на пластмаса /над 10 тона/ с цел финансово подпомагаме нуждите на болничните заведения.

Идеята за поставяне на метален постамент, който да бъде достъпен пункт за събиране на пластмасови капачки в града хрумва на членуващите в клуб „България на младите“ в гр. Бургас като взаимствана практика от руснаците в Санкт Петербург.

Днес последователи са над 35 града в цялата страна, с което кампанията се доказа като успешен метод за събиране на средства за лечението на болни деца със своите конкретни постижения в закупуването на кувьоз, реанимобил, които са изключително ценна апаратура за недоносени бебета.

Гордост за всички, които се включихме в тази благородна инициатива е съчетанието на две благородни каузи, а именно за постигането на кръгова икономика чрез опазване на околната среда, както и за грижата за здравето на децата.

Автор на статията: Елица Райчева