24 май-ден на славянската писменост и култура и празник на гр. Приморско

Спасявайки делото на св.св. Кирил и Методий, България е заслужила признателността и уважението не само на славянските народи, но и на света. И това ще бъде така, докато човечеството влага истинско съдържание в думите напредък, култура и човечност…

Проф. Роже Бернар

Днес в 9.00 ч. сутринта отбелязахме 24. май  с тържество, проведено в концертната зала на читалището в града.

В присъствието на учители, ученици, родители и представители на община Приморско, начело с кмета на града – д-р Димитър Германов бе изпълнена богата програма, в която взеха участие учениците от мажоретния състав и вокалната група към училището.

Г-жа Казларова избегна традиционното слово като апелира младите да бъдат горди от своя род и произход, да почитат, обичат и пазят неопетнен родния си език.

С книги и грамоти тя награди най-успешно представилите се ученици от първи до дванадесети клас, а именно отличниците, учениците с дарования и спортни постижения.

Нека са честити признанията на нашите ученици и техните учители, сред които специално бяха наградени и поздравени младите ни колеги г-жа Михалева и г-жа Кертева.

Благодарим на г-н Германов за словото, с което поздрави всички присъстващи и най-вече за подкрепата, която заедно с екипа на Община Приморско указват  на учениците от СУ. „Н. Й. Вапцаров“ и на нас учителите.

Честит празник на буквите! 🍀🎀