info-200803@edu.mon.bg 0550 3-28-74

Изпращане на Випуск 2018/2019 г.

Днес на 15.05.2019г. в СУ „Н. Й. Вапцаров“ прозвуча последният училищен звънец за абитуриентите от Випуск 2019г. с класен ръководител г-жа Дочка Минчева.

Учители, ученици и родители с вълнение присъстваха на тържеството, което започна с церемония по предаване на училищното знаме, като продължи с много музикални поздрави от вокалната група на училището, награди и затрогващи слова, които учители и ученици си размениха.

Приветствие към абитуриентите произнесе директорът на училището г-жа Казларова. Тя удостои най-заслужилите и изявени ученици от класа с грамоти и парични награди, а те на свой ред отвърнаха с трогателни думи на признателност и благодарност към своите учители, особено онези, чиято отговорност бе организацията и осъществяването на празника.

Специален гост на церемонията беше г-жа Люба Желева – Директор на Дирекция „Туризъм и европейски фондове и програми“ към Общинска администрация на гр. Приморско.

Г-жа Казларова благодари сърдечно на Община Приморско за организацията на балния ден и за финансовата подкрепа за абитуриентския празник на учениците, чиято официална церемония предстои да се проведе на 24.05.2019г. от 18.00 ч. пред сградата на Общината, след което зрелостниците ще отпътуват към к. к-с Слънчев бряг.

Подарък за всички гости беше скеч организиран от  утвърдените със своите театрални способности ученици от дванадесети клас – Ели и Ганчо.

Финалът на изпращането днес бе сложен  с пускането на балони под традиционните звуци на броенето от 1 до едновременно тъжното и щастливо число 12.

Най-накрая всички присъстващи се включиха да изтанцуват заедно едно българско хоро.

С мили спомени на радост и тъга, така напуснаха родното си училище дванадесетокласниците, с една уговорка отправена от Директора към тях, че училищните врати винаги ще бъдат отворени за тях!

Последният учебен ден е краят на ученическите години, но той е и ново начало на нови пътища, на нови трудности, на нови срещи и раздели и на нови надежди.

Пожелаваме на момичетата и момчетата от дванадесети клас на добър час и попътен вятър!